Güncel Konular , Paylasimlar

26 Ekim 2014 Pazar

Şekilden Şekile "Johnny Depp"

Johnny Depp’in başarılı bir aktör olduğu konusunda hemfikiriz sanırım. Rolü için kılıktan kılığa giriyor, her seferinde başka bir tiple karşımızda. Öyle ki izleyici bazen onu tanımakta zorlanıyor











Edward Makas Eller
Johnny Depp’in kariyerinin başlarında rol aldığı “Makas Eller / Edward Scissorhands”deki karakteri sinema tarihinin efsanelerindendir. Filmin adından anlaşılacağı üzere Edward, ellerinin olması gerektiği yerde makaslar olan saf bir gençtir. Bu durumu nedeniyle uzun bir süre toplumdan izole bir şekilde yaşar. İnsanlarla ilk temasında karşısına çıkan kişi de güzeller güzeli Winona Ryder olunca ona âşık olur elbette. Makas elli genç bir delikanlının başına gelebilecekleri siz düşünün!










Kaptan Jack
Depp’e en çok yakışan rollerden biri şüphesiz “Karayip Korsanları / Pirates of Carribean” serisindeki Jack Sparrow. Belki de Depp’in saçları, kıyafetleri, aksesuar seçimleriyle gerçek hayattaki görüntüsü de klasik bir Hollywood ünlüsünden çok bir hippiye benzediğindendir. Rastalı, boncuklarla süslü saçları, salaş korsan kıyafetleri bu yüzden bu kadar yakışmıştır belki ona. Kaptan Jack hayranlarına müjde, serinin yeni filminin 2017’de vizyonda olması planlanıyor.














Çikolata fabrikatörü
“Charlie’nin Çikolata Fabrikası / Charlie and the Chocolate Factory” filminde canlandırdığı Willy Wonka karakteri küt saçlarıyla Johnny Depp’ten çok Bendeniz’e benziyordu. Bir de genelde karizmatik adam rollerinde gördüğümüz Depp’i hafif sıyırmış fabrika sahibi adam olarak görünce tanımakta zorlandık.













Deli Şapkacı
Ünlü “Alis Harikalar Diyarında” kitabının sinema uyarlamasında Mad Hatter (Şapkacı) karakteri olarak izledik Depp’i. Kitabın kendisinin “bir LSD bağımlısının anıları” tadında ilerleyen bir hikaye olduğunu düşünürsek filmdeki herhangi bir karakterin de “normal” görünmesi beklenemezdi elbette. Filmde Depp’i öz annesi bile tanıyamamıştır eminiz.









Vampir Johnny
“Karanlık Gölgeler / Dark Shadows” Depp ve Burton işbirliğinin bir diğer meyvesi. Korku komedi türündeki bu filmde Depp, vampir Barnabas Collins rolünde. Vampirliğin şanından gelen beyaz, soluk ten ve kırmızı gözler Burton’ın abartılı makyaj sever özelliği ile birleşince Depp’i tanımak oldukça zorlaşıyor.










Amerikan yerlisi Tonto
2013 yılına geldiğimizde ise filmografisinde kara bir leke olarak duran “Maskeli Süvari / Lone Ranger” filminde Tonto rolüyle karşımıza çıkıyor Depp. Yüzündeki makyajla yolda görsek tanınmayacak halde. Öyle ki ancak filmin yarısına geldiğinde izlediği kişinin Johnny Depp olduğunu anlayan izleyiciler bile var.

http://www.milliyet.com.tr/ Adresinden Faydalanılmıştır..









2 yorum:

Site Telif Hakkı - Sponsorlar

Copyright 2014 - Furkan Güleç

Erkek bebek isimleri için erkek isimleri sitemiz.


Toplist Sitesi- Bedava Link Ekle


Son Yorumlar